DENTAL İMPLANT NEDİR?

Dental implantlar, ağız içinde dişlerin eksik olduğu bölgelerde doğal diş köklerinin yerini almak için kullanılan doku ile uyumlu materyallerdir. Dental implantların üzerine doğal dişler gibi görünen, hissettiren ve işlev gören yapay dişler yapılır. Bu dişler kişinin hayatının birçok yönünü çarpıcı biçimde iyileştirir. Diş implantları, doğal görünümleri ile dişlerini kaybetmiş bir kişinin kendine olan güvenini geri kazanmasını ve neredeyse her şeyi yiyebilmesini sağlar. Ayrıca, yüz hatlarının korunmasına yardımcı olur ve dişler eksik olduğunda ortaya çıkan kemik bozukluklarını önler.

İMPLANT TEDAVİSİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

• Daha iyi bir estetik görünüm
• Daha iyi çiğneyebilme
• Her istediğini yiyebilme ve buna bağlı olarak sağlıklı ve dengeli beslenme
• Özgüvenin geri kazanılması ile daha mutlu bir sosyal hayat

HER HASTAYA İMPLANT UYGULANABİLİR Mİ?

Dental implantlar yeterli genişlik ve kalınlıkta kemiğe sahip ve bu işleme engel olabilecek sistemik bir rahatsızlığı olmayan bütün hastalara uygulanabilmektedir.

İMPLANTLARIN ÖMRÜ NE KADARDIR?

İmplant tedavisi bu alanda uzman diş hekimleri tarafından yapıldığında tamamen güvenli bir tedavidir. Genelde memnuniyet oranı çok yüksek olan implant tedavisinde bugün % 98 oranında başarıya ulaşılmıştır. İmplantlar artık dişler kadar uzun ömürlü sayılmaktadır. Birçok vakada doğal dişlerin tedavisinden daha uzun ömürlü olmaktadır. Sonuçta hastaların da ağız bakımına dikkat etmesiyle implantlar bir ömür boyu kullanılabilirler. Bu konuda daha detaylı bilgiyi diş hekiminiz size verecektir.

İMPLANT YAPILIRKEN ACI DUYAR MIYIM?

İmplant tedavileri lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Yeterli cerrahi tecrübe ile başarılı anestezi ve cerrahi işlem uygulandığında hasta acı duymaz. Genellikle implantın yerleştirildiği günün akşamı duyulabilecek ağrı basit ağrı kesiciler ile giderilebilir. Birçok hasta bu ağrının normal diş çekiminden sonra duyulan ağrıdan farklı olmadığını belirtmektedir.

İMPLANT TEDAVİSİ NE KADAR SÜRER?

İmplant yerleştirme işlemi çene cerrahının cerrahi tecrübesi, hasta uyumu, implant yerleştirilecek kemiğin kalitesine bağlı olarak değişmekle birlikte, bir implantın yerleştirilme süresi genellikle 10-15 dakika sürmektedir.

İMPLANT TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ MİDİR?

Evet. hem de çok önemlidir. İmplantların ağız içindeki yabancı cisimler olduğu düşünülürse temizliklerinin en az kendi dişleriniz kadar hatta daha da önemli olduğunu belirtmek isteriz. İmplant temizliği normal dişlerin temizliğinden pek de farklı değildir, temizlik yöntemleri hakkında dişhekiminiz size ayrıntılı açıklamalarda bulunacaktır. Unutmamanız gereken şey, bu tip bir tedavinin başarılı olması için gerekli en önemli faktör düzenli ağız bakımıdır.

İMPLANT ÜZERİNE YAPILAN PROTEZ NASILDIR?

İmplantların üzerine yapılacak protezler vakanın özelliğine göre değişik tiplerde olabilirler. Bunlar, kolayca temizlenmesi amacı ile hasta tarafından çıkartılabilecek şekilde olabileceği gibi sabit olarak da uygulanabilmektedir. Her iki planlamanın da avantaj ve dezavantajları vardır ve sizin için uygun olan tasarımı hekiminiz tedaviniz başlamadan önce size anlatacaktır.

İMPLANTLARIN BAŞARISI GARANTİLİ Mİ?

İmplant firmaları ve ameliyatınızı yapan uzman hekim, implant garanti belgesini hastaya vermelidir. Bu belgeler hem sizin garanti belgeniz hem de hangi marka implant yapıldığının bilgisini taşımaktadır.

Acıbadem Mh. Acıbadem Cd. No:195/E (Acıbadem Metrobüs Durağı Çıkışı) Acıbadem / Üsküdar

Doktorunuza Danışın

Doktorunuza Danışın

0546 566 9663

E-Posta

E-Posta

info@drfarukogutlu.com

Online

Online

Randevu Alın